Kaynaklar'dan...

Fransa’da sıvacı olarak çalışan gurbetçi Ali Dal şehit ailesine evini bağışladı

sehit_ailesine_evini_bagisladi

Fransa’da sıvacı olarak çalışan gurbetçi Ali Dal, Diyarbakır’da şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun doğacak bebeğine daire bağışladı. Şehit haberini aldıktan sonra Türkiye’ye gelmeye karar veren Dal, “şehitlerimize ve vatanımıza sahip çıkalım” dedi. Şehidin 3 aylık hamile eşi Esra Aydoğdu, evi bebeğinin üzerine olmak şartıyla kabul etti.

Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun PKK’lılarca arkadan vurulması geldi aklına, dayanamadı, gözyaşları sel oldu.

Ali Dal, Afyonkarahisarlı. 38 yaşında bir emekçi. Fransa’da sıvacılık yaparak ekmeğini kazanıyor. Türkiye’ye Diyarbakır’da eşiyle birlikte alışveriş yaparken PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu için geldi.

Acı haberi alan gurbetçi Ali Dal, şehit ailesi için birşeyler yapmak istedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile iletişeme geçti. Şehidin doğacak bebeğine ev bağışı yapmaya karar verdi.

Ali Dal, Valilik’te ilk kez görüştüğü şehit eşi 3 aylık hamile Esra Aydoğdu ile bir araya geldi. Konuşmakta zorlanan Dal, şehitlere ve vatana sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Şehit eşi Esra Aydoğdu evi bebeğinin üzerine yapılması şartıyla kabul etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu da Ali Dal’a teşekkür belgesi verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu