Kaynaklar'dan...

Ermenekli madencilerin yakınları bakanları protesto etti

yaka-paca-madenci-yakinlari

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde geçen yıl 28 Ekim’de ocağı su basması sonucu yaşamını yitiren 18 madencinin ailelerine verilecek evlerin tapu dağıtım töreninde AKP’ye yapılan tezahürat madencilerin yakınlarını çileden çıkardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın kürsüye çıktığı sıradan partililer tarafından atılan ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarına tepki gösteren, ölen madencilerden Mehmet Tokat’ın eşi Zeynep Tokat, oturduğu yerden ayağa kalkıp, “Neyle gurur duyuyorsunuz? Bizim acımız var. Canlarımız gitti. Bizim çektiğimiz acıyı biliyor musunuz? Ne demek gurur duyuyorsunuz” diye bağırdı.

Annesinin “Benim oğlum yüzme bilmez” dediği ölen madenci Tezcan Gökçe’nin eşi Ayşe Gökçe de duruma sert tepki gösterdi. Ayşe Gökçe, “Ne verdiniz de gurur duyuyorsunuz siz? Bize bir şey verdiğiniz yok. Biz bir şey istemiyoruz” dedi.

Gökçe, kendisini sakinleştirmek isteyen Bakanların korumalarına da, “Benim iki acım var. Sakin olamam ben. İki yiğidimi yitirdim ben. Aklımı yitireceğim” karşılığını verdi. Sivil polisler tarafından sakinleştirilmek için salon dışına çıkartılan Gökçe, kendisine eşlik eden emniyet müdürü ve amirine “Hiçbir yardım gözümde yok. İki yiğidimi yitirdim” dedi.

Zeynep Tokat, salonun dışında bekleyenler için “Sizin yüzünüzden bunlar başımıza geldi. Bir Soma yasası çıkardınız başımıza. Neyin gururunu duyuyorsunuz. Bize Cumhurbaşkanı, Başbakan ne yaptı? Gelip başsağlığında bile bulunmadılar” ifadelerin kullandı. Salonu terk eden Tokat tekrar salona girmek istedi ancak polisler izin vermedi.

Ölen madencilerden İsmail Gürses’in eşi Havva Gürses de, 7.5 aylık bebeğini gösterip, yetim kaldığını belirterek, “Bu çocuk babasız kaldı. Dünyayı verseniz hiçbir şey olmaz” diyerek salonu terk etti.

Bakan Yıldız’ın tepkilerin devam etmesine karşın konuşmasını sürdürdüğü görüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu