Kaynaklar'dan...

Down sendromlu oğlu için Facebook’tan mesaj yazdı, 30 bin doğum günü kartı gönderildi

Jacqueline-Francois

Fransa’da bir kadının Down sendromlu oğlunun 30’uncu yaşgünü için sosyal medyadan yaptığı çağrı beklenmedik bir dayanışmayı getirdi. Ailenin evine, tam 30 bin doğumgünü kartı ve çeşitli hediyeler gönderildi.

Calais kentinde yaşayan Lucien Parisseaux, oğlu Manuel’in doğumgünü için Facebook hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

”Bütün Facebook arkadaşlarımdan bir ricam var. Oğlum Manuel 22 Kasım’da 30 yaşında olacak ve tebrik kartı almaya bayılıyor. Kendisi Down sendromlu. Sizden birkaç dakikanızı ayırıp ona minik bir kart yazmanızı ve bu mesajı arkadaşlarınızla paylaşmanızı istiyorum. Manu’yu çok mutlu edecek jestiniz için şimdiden hepinize teşekkür ederim.”

Bu mesaj o kadar çok paylaşıldı ki, Facebook bir reklam hilesi olduğunu düşünerek Parisseaux’nun hesabını kapattı. Oğlu için özel bir şey yapmak isteyen anne, yeni bir hesap açıp aynı mesajı tekrar yazdı.
Avustralya’dan bile tebrik geldi

Kısa süre içinde de tebrik kartı ve hediye ‘yağmuru‘ başladı. Öyle ki, sadece Manuel’in doğumgünü olan 22 Kasım cumartesi gününde, Sri Lanka, ABD, Hong Kong ve Avustralya dahil birçok yerden tam 3 bin kart, çikolata ve küçük hediyeler gönderildi. Posta servisinin toplam sayısı 30 bini bulan kartları bir kamyonla taşıdığı, ailenin de kartları şimdilik komşularının garajına koymak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Lucien Parisseaux, doğumgünü tebriği gönderenlere teşekkür ederek, ”Basit bir internet mesajının birkaç günde böyle bir etki yaratacağını tahmin etmiyorduk. Bu cömertlik, destek ve iyilik karşısında şaşkınız. Meğer dünya bu konuya (Down sendromu) ilgisiz değilmiş” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu