Kaynaklar'dan...

Devletin önce komaya soktuğu, sonra hapisle cezalandırdığı Mustafa Ali konuştu

mustafa-ali

Devletin önce komaya soktuğu, sonra hapisle cezalandırdığı Mustafa Ali T.’den Davutoğlu’na: Berkin’i öldüren polis neden yargılanmıyor?

İzmir’deki Gezi Parkı eylemlerinde polise karşı geldikleri iddiasıyla üç ay 10’ar gün hapisle cezalandırılan beş lise öğrencisinden biri olan, İstanbul’daki eylemlerde ise gaz fişeğiyle başından vurularak komada kalan ve kafatasının bir kısmı alınan Mustafa Ali T., Başbakan Davutoğlu’na, “Beni yaralayan polisi bulamayabilirler ama Berkin Elvan’ı öldüren polis belli, onu neden yargılamıyorlar” diye sordu.

Mustafa Ali T., B.S., C.A.U., Z.M.K. ve M.E.’nin ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından yargılandığı davanın dün görülen karar duruşmasında hakim Cihat Kargılı, beş gencin ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan’ üçer ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti. Kargılı, dört sanık hakkındaki cezanın hükmünün açıklanmasını ise geri bırakmıştı.

İstanbul’daki eylemlerde geçtiğimiz yıl 8 Temmuz’da polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan, uzun süre Berkin Elvan’la aynı dönemde komada kalan ve kafatasının bir kısmı alınan Mustafa Ali T. de hapis cezasına çarptırılan öğrencilerden biri.

Karara ilişkin soruları yanıtlayan Mustafa Ali T., gözaltına alındığı günü şöyle anlattı: “Benim suçum bu düzene karşı çıktığım için Gündoğdu Meydanı’nda çadır kurup kaldırmamak. Çadırlar kurduktan sonra oraya polisler geldi. ‘Gidin burdan’ dediler biz de karşı çıktık. Etten duvar ördük. Sonra müdahale ederek copla vurarak ayırdılar. Gözaltıdan sonra serbest kaldık, ama yargılandık. Devlete karşı koymaktan yargılandım. Üç ay 10 gün hapis cezası aldık. “

Üç sene boyunca aynı suçu işlememesi halinde davanın düşeceğini hatırlatan Mustafa Ali T., “Ben de her gün bu suçu işlerim. Evet bu suçu işlemeye devam edeceğim, çünkü bana göre bu suç değil, adalet istiyoruz. Zenginlerle, eşit bir gelecek istiyoruz. Benim arkadaşlarım da aynı düşüncede, bizler bu suçu işlemeyle devam edeceğiz” dedi.
Berkin Elvan’ı öldüren polis belli, onu neden yargılamıyorlar

İstanbul’daki eylemlerde kendisini başından yaralayan polis hakkında ailesinin suç duyurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir gelişme olmadığını belirten Mustafa Ali T., “Beni yaralayan polisi bulamayabilirler ama Berkin Elvan’ı öldüren polis belli, onu neden yargılamıyorlar. Benim suçum yok ama yargılanıyorum. Ben buna başbakanın cevap vermesini istiyorum” diye konuştu.

Oğlu Mustafa Ali T.’nin ceza almasına tepki gösteren Mehmet T. ise şunları söyledi: “Trajikomik bir olay. Mağdur olan benim oğlum, ceza alan benim oğlum. Okulda sıkıntı çeken benim oğlum, ceza alan benim oğlum. Hayatı boyunca sıkıntı çekecek olan benim oğlum, ceza alan benim oğlum. Esas suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Adaletsizliğin daniskası bu.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu