Kaynaklar'dan...

Borçları yüzünden kendini ateşe veren vatandaşa vali: Adam ol, bir daha kendini yakma!

kendini-yakan-adam

Borçları yüzünden kendini ateşe veren vatandaşa vali: Adam ol, bir daha kendini yakma!

Malatya’da beş yıldır engelli maaşını alamadığı için borçları bulunan Ali Özbay isimli yurttaş, valilik önünde kendisini ateşe verdi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Özbay’a, “Borçlarını, borçlu olduğun kişiyi valiliğe getirerek direkt ödeyeceğiz. 300 lira da kira yardımı yapacağız. Ondan sonra da adam olacaksın” deyip ‘bir daha kendisini yakmaması tavsiyesi’nde bulundu.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde oturan Ali Özbay, Malatya Valiliği önüne giderek durumunu anlatmaya başladı. Beş yıldır hakkı olan engelli maaşını alamadığını, ancak bir ay önce yeniden bağlandığını belirten Özbay, borçları yüzünden evinde yiyecek hiçbir gıda maddesi bulunmadığını söyledi.

Özbay, “Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma Vakfı görevlileri hakkında şikayet başvuru yaptım ancak sonuç alamadım. Valiliğe dilekçe verdim. Hiç haber vermediler. Niye kimse soruşturma açmıyor?” diyerek isyan etti. Sonra da yanında getirdiği pet şişe içerisindeki benzini üzerine dökerek kendini ateşe verdi.

Özbay’ın alev alan kıyafetleri çevredeki vatandaşların yardımıyla söndürülürken, Vali Süleyman Kamçı olay yerine gelerek Özbay’la konuşmaya başladı.

Vali Kamçı’ya derdini anlatan Özbay, “Bana gıcık oluyorlar, yardım yapmıyorlar. Ben kaymakamlık önünde de kendimi yaktım. Beş yıldır maaş alamıyordum. Bir ay oldu ilk maaşımı aldım. Ancak onunla ancak borçlarımı ödedim. Evim kira. Ev abimin. O ‘evi satarım’ dediği için kira veriyorum. 2 bin liraya yakın borcum var” diye yakındı.

Vali Kamçı, borçlarını ödediğinde bir daha kendini yakmayacağına dair söz istedi. “Borçlarını, borçlu olduğun kişiyi valiliğe getirerek direkt ödeyeceğiz. 300 lira da kira yardımı yapacağız” diyen Vali, ardından da şunları söyledi: “Ondan sonra da adam olacaksın. Ancak sen bir daha kendini yakmayacağına dair basının ve herkesin önünde söz veriyor musun?”

Vali Kamçı’ya kira borcuyla birlikte borçları ödenirse bir daha kendisini yakmayacağını söyleyen Özbay, yanık ünitesi bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

Özbay’ın borçları yüzünden kısa süre önce 29 Ocak 2015’te de kendisini Yeşilyurt Kaymakamlığı önünde kendisini ateşe vermeye çalıştığı öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu