Kaynaklar'dan...

Berkin Elvan’ın ailesi yargıya isyan etti: Dosya nerede, dava ne zaman görülecek?

berkinelvankortej

Berkin Elvan’ın öldürülmesine dair iddianamenin hale yazılmaması ve yargı sürecinin başlamamasına aile isyan etti.

Elvan, bundan tam 533 gün önce Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin gaz fişeğiyle başından vurulmuş, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Baba Sami Elvan ve dayı Kenan Düzen, şu zamana kadar yürütülen tek idari soruşturmada, şüphelilerin korunduğu kanısının doğduğunu belirtti.

Elvan ve Düzen, Berkin’in ölümünden sorumlu olanlara neden hala dava açılmadığını sorguladıkları açıklamada bir dizi iddiayı da dile getirdi.

Ailenin “Adalet bakanına soruyoruz. Berkin Elvan dosyası nerede?” başlıklı açıklaması şöyle:

– Berkin Elvan vurulalı 533 gün oldu. 533 gün sonunda ortada ne dava var ne de iddianame! Sadece sürüncemede bırakılan bir soruşturma…

– Berkin vurulduğu andan itibaren süren soruşturmada ciddi adımlar atılmadı, Berkin’i vuran polislerin görüntüsü bulunmasına rağmen kimlikleri hala tespit edilemedi.

– 533 gündür süren soruşturmada yapılmayan birçok hukuki ve adli işlem bulunmaktayken yapılan en hızlı ve sürekli işlem savcıların sırayla görevden alınmasıydı.

– Dosyaya bazı birliklerin fotoğrafları gönderildi. Ancak 9. ve 5. birlikte görev aldığı halde daha sonra ilişkisi kesildiği iddiasıyla bazı polislerin fotoğrafları gönderilmedi. İlişkinin kesilmesi fotoğrafların gönderilmesi önünde engel değildir. Fotoğrafı istenen polislerin ilgili birlikte fotoğraflarının bulunmamasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Fotoğrafların şüphelileri korumak için göndermedikleri kanısındayız.

-Her ne hikmetse bu idari soruşturmanın sadece bir bölümü savcılığa yollandı. İdari soruşturma raporunun tamamı nerede ve ne zaman savcılığa gönderilecek? Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davaya kimler müdahale etmekte ve iddianamenin ortaya çıkması için gerekenler hangi amaca hizmet ederek kimlerce geciktirilmekte ve/veya yok edilmekte?

– Berkin Elvan’ın vurulma anının bir başka emniyet aracının içinden çok daha net olarak görüntülendiği ve bu görüntülerin saklandığı ya da yok edildiği doğru mu? Bu görüntülerin 17 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk operasyonundan önce iktidara yakın tv kanallarında hazırlanan Gezi direnişi aleyhtarı kes biçimlendir montajla videoları kurgulanırken, o gün tamamı iktidarı destekleyen tv kanallarındaki yetkili kişilerce izlendiği doğru mu? Bu görüntülerin dönemin başbakanını yalanladığı için ve Berkin’i vuran polislerin çok daha net tespitini sağladığı için yok edildiği/saklandığı doğru mu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu