Hüseyin Yahya CEVHER

Berkin Elvan ekmek almaya çok bilinçli bir şekilde gitmiştir – Hüseyin Yahya CEVHER

berkin-elvan-ekmek-almaya-cok-bilincli-bir-sekilde-gitmistir

Berkin Elvan ekmek almaya çok bilinçli bir şekilde gitmiştir – Hüseyin Yahya CEVHER

Reyhanlı’da halka yapılan hain saldırının hemen ardından halk olayın failini tespit etmiş ve “Katil Erdoğan” sloganları ile yürümüştü. Hemen akabinde Haziran 2013 direnişi tüm yurtta kendisini hissettirmiş, halkı avuçlarının içinde görenler veya koyun yerine koyup gütmeye çalışanlara gereken cevap verilmişti.

Dün yani 11 Mart 2013 günü Türkiye’de başlayan devrim dönemi yeni bir kazanım elde etmiş, 14 yaşında rejim/yönetim/hükümet karşıtı gösterilerde polisin attığı biber gazının kapsülüyle yaralanan Berkin Elvan 15 yaşında olaydan 269 gün sonra 16 kilogram olarak hayata gözlerini yummuştur. Allah rahmet eylesin, uyuyanların uyanmasına, halkımızın bilinçlenmesine vesile olsun, İnşAllah…

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik ve polis memuru Mustafa Sarı bu süreçte daha önce hayatını kaybeden kişiler. Bu şehidler kervanına şimdi de Berkin Elvan katıldı. Kalın kara kaşlarıyla ve üzerindeki kırmızı tişörtüyle devrimciliğin yaşta değil başta olduğunu bizlere öğreten Berkin Elvan…[1]

Bilinenin aksine ekmek almaya gidiyordu, polis kapsülüyle hayatını kaybetti demeyeceğim, öyle olsa bile. Zira bu söylem Berkin Elvan kardeşime haksızlıktır. O milyonların uyutulduğu bir dönemde uyumayan, ülkesinin içerisinde bulunduğu durumu fehmeden ve bu düzenin bu şekilde devam etmemesi gerektiğini aklederek eyleme geçmiş bir kişidir. Yaşı küçük olsa da etki alanı büyük bir halk önderidir. Bu yüzden ekmek almaya gittiyse bile çok bilinçli bir şekilde gitmiştir. Burada bu gencin yaptığı hareketi ekmek almaya gittiğini söyleyerek masumlaştırma çabası içerisine giriliyorsa, hiç gerek yok! zira devrimci olduğu çocukluğundan beri duruşundan belli olan bu kardeşimiz bu duruma üzülecektir.

Bu genç devrimci hayata sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve mücadeleci ruhunu 269 gün komada kalarak bir kez daha ispatlamış, ölümüyle adeta tağuti/süfyani düzenin başına bomba gibi düşmüştür. Kimi kendini bilmezler Berkin Elvan’ın Alevi olduğunu hatta tüm Haziran 2013 Direnişi/Gezi Olayları’nda hayatını kaybeden gençlerin Alevi olduğunu gündeme getirerek hem Alevileri ötekileştirmekte, hemde zulme ve haksızlığa karşı bayrak açmış bu kardeşlerimizin mücadelesini küçümsemektedirler. Ama bizler müslüman olarak, insan olarak olaya bakmalı, gerekirse yiğidi öldürmeli ama hakkını vermeliyiz.

Gecenin ilerleyen, günün ilk saatlerine rağmen tüm yurtta Berkin Elvan protestoları devam etmekte, “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganları meydanlarda ve gönüllerde inlemektedir.

11 Mart 2014 Salı akşamı babam tarafından akşam yemeğine çağrıldım, yediğimi belirtmeme rağmen bu sefer çaya çağırdı, çay da içtim dememe rağmen gel oğlum diyerek aslında sohbete/muhabbete çağırdığını belli etti. Hemen hazırlanıp, gittim. Bir saatten fazla ana gündem Berkin Elvan’ın şehadeti ve ülkenin gelecekteki durumu idi. Annem de gözleri yaşlı, bu süreçte vefat eden gençlerin fotoğraflarına bakarken bir taraftan üzülüyor, bir taraftan da olayı anlamaya çalışıyordu. Bir gün fotoğrafımızın da şehidler kervanının içerisinde bulunması dileğimizi sesli olarak dillendirince, hem annemin gözyaşları sel oldu, hem de babam sessiz sessiz baktı.

Ne fark eder ki? Zaten dün ölen bendim, sendin, oydu. Dün ölen halkımızdı. Dün ölen benim oğlumdu, senin oğlundu, onun oğluydu. Dün ölen bizim kardeşimizdi. Dün ölen bizim gencimizdi. Dün ölen bu halkın bir evladıydı.

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan tüm insanlar görüşü ne olursa olsun halkımızdır. Halkımızı kendi plan ve programlarına alet etmek isteyen halk düşmanlarının oyunlarına kimileri şimdilik gelmiş olabilir ama yarınlar, Berkin Elvan’ların uyarışlarıyla ile daha güzel olacaktır, İnşAllah.

Bugün tek yumruk olarak, hep beraber biraz insanlığımız kalmışsa Berkin Elvan’ı anma günüdür. Bu anma katillerden hesap sorma, susma sustukça sıra sana gelecek şiarı ekseninde susmama, gerekeni yapmakla bir anlam kazanacaktır. Zaten ülkemin tüm şerefli insanları gerek sokaklarda, gerekse evlerinde bu hazin olayı kınamış, kınamakta ve katillere gereken cevabı yeri ve zamanı gelince vermeyi beklemektedir.

Caniler, katiller, işbirlikçiler, teröristler, teröristbaşları, hırsızlar, namussuzlar memlekette elini kolunu sallayarak gezerken, yıllardır dinlendikleri dinlenme tesislerinden poz vererek çıkarken halkımıza yine ölümün düşmesi manidardır. Bugün halktanmış gibi görünen, Berkin Elvan’ın ölümü için sahte gözyaşı dökenler, partisinin bayrağını alarak meydana gelen, marjinal grup ve merkezlerin reklamını yapanlar haindir. Bu grupların içerisinde olup orada örgütlenerek sokaklara dökülerek hak arayan kardeşlerimizi tenzih ederek, halkımız bütünleşip el ele iş yapacaksa adı çıkmış marksist, leninist, komünist yapılanmalarla Türkiye sınırları içerisinde en ufak bir adım atılamayacağını bir kez daha yineler, hakkın iktidarı ve adaletin yeniden tesisi için halkın önderliğinde bir halk hareketinin gerekli olduğunu yeri gelmişken vurgulamak isteriz.

Berkin Elvan’ın annesinin acısı benim annemin acısıdır. Benim annem bu acıyı hissetmiştir. Babam da Berkin Elvan’ın babasının acısına ortaktır. Biz ne aleviyiz, ne marksistiz, ne leninistiz, ne komünistiz. Biz halkız, biz halkın çocuğuz. Müslümanız, İnsanız. İslam’ın adını lekeleyerek çalıp-çırpıp hırsızlık yapıp üstüne üstlük bir de “Hamdolsun” diyenlerin İslam ile hiçbir alakası yoktur. Bu sözde müslümanları, özde siyonistleri görerek İslam’a dil uzatan kişiler bilinçsizse Allah affetsin, bilinçli ise zaten İslam düşmanı ve haindirler; onların söylemlerine de dikkat etmek gerekir.

Sözü fazla uzatmadan sosyal medyada #BerkinElvanÖlümsüzdür sloganıyla ülke gündemini belirleyen tüm kardeşlerime selam eder, bir kez daha bize bu mücadelede yazmanın düşmesinden dolayı hüzünlenir, yazmanın da hatırlamak ve hatırlatmak olduğunu vurgulayarak yazımızı bitiririz!

Berkin Elvan Ölümsüzdür!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Vesselam.

[1] https://www.halkhaber.org/2014/03/12/devrimcilik-yasta-degil-bastadir-berkin-elvan-olumsuzdur/

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Sayın Ramazan Tatlı öncelikle tatlı yorumunuz ve yazımızı okuyup fikirleştiğiniz için teşekkür ederim.

    Ahmet Atakan ve diğer gençler hakkında bazı iftiralar atıldığı gibi sizin söylediğiniz gibi yaptıkları hatalar da mevcuttur. Biz müslümanlar olarak bu tarz bir hatayı affedemeyeceğimiz gibi, birebirde maruz kalsak ya elimizle, ya da dilimizle düzeltmeye çalışır; çaresiz kalırsak ta kalbimizle buğzederiz.

    Bahsettiğiniz görüntüyü hem ilk servis edildiğinde, hem de Ahmet Atakan öldükten sonra bir çok kez izledim. Şimdi bir daha izledim. Kısa ve öz bir şekilde şunu söylemeliyim ki orada küfredilen Allah ve peygamberin bizim Allahımız ve Peygamberimizle ilgisi yoktur. O halkımızı ayrıştıran, vatanımızı satan, BOP için ülkemizi siyonizme peşkeş çeken RTE’nin peygamberi Theodor Herzl ve Allah’ı Siyon’a küfrediyor. Mümkün mü memleketimizin bir çocuğunun bu şekilde bir küfür etmesi? Birde ne yazık ki Hatay ve çevresinde bu tarz kötü bir ağız alışkanlığı yerleşmiş ve din, kitap vb. kavramlara küfürler edilmektedir. Bu da çocukluktan itibaren yetişen kişileri etkilemektedir. Bir kez daha bu tarz bir küfürlü konuşmayı tasvip etmediğimizi belirtirerek olaya büyük pencereden bakmak gerektiğini ve dinimizi yok etmek isteyenlerin; Hamdolsun-İnşAllah-MaşaAllah diyerek Allahımıza ve Peygamberimize sövenlerin hedef alınması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.
    Vesselam.

  2. Sayın Cevher bey, tabiki Türkiyede yaşanan olaylara seyirci kalmayacağız ama zalime karşı dururken diğer taraftaki şahıslarda dikkat etmemiz gerekiyor. Yukarıda ismi geçen şahıslardan Ahmet Atakan isimli şahıs haşa Allah’a Peygambere küfür eden bir şahıs bunun arkasından nasıl siyaset yapıla bilir.Buna lütfen dikkat edelim.
    Küfür yaparken videosu youtubede var.Ahmet Atakan Küfür yaz çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu