Yazarlar'dan...

Başbakan dört dörtlük bir Alevi değil, olsa olsa dört dörtlük bir Emevi olur – Ali YERAL

aliyeralBAŞBAKANIN DÖRT DÖRTLÜĞÜ!?..
(18.07.2013)

Sn. Başbakan çoğu zaman ve zeminde olduğu gibi, dün de bir iftar yemeğinde, yine Aleviliği ağzına almış ve hızını da alamayarak, herkesin önünde kendisinin dört dörtlük bir Alevi olduğunu iddia etmiştir. Şimdi biz onun gerçekten dört dörtlük bir Alevi mi, yoksa başka bir şey mi olduğunu beraberce bulup tespit etmeye çalışalım:

Sn. Başbakan,

Dört dörtlük Alevilik; “dört Sünni hak mezhep vardır” deyip, Aleviliği batıl ve cehennemlik görmek midir?
Dört dörtlük Alevilik; 15. asırda 70 bin Alevi katili olan Y. Sultan Selim’i kutsayıp, bu Milletin ezici çoğunluğuna rağmen, adını 3. Boğaz Köprüsüne koymak mıdır?
Dört dörtlük Alevilik; Alevilerin katli ve cihadı Hıristiyan ve Yahudilerden evladır diye fetva veren Ebu Suud’ları kutsayarak göklere çıkarmak mıdır?!
Dört dörtlük Alevilik; Alevi katillerinden İdris-i Bitlisi, Kuyucu Murat ve Topal Osman gibilerini her ortamda övüp yüceltmek midir?!
Dört dörtlük Alevilik; Alevilerin ibadet yeri olan Cemevine “ucube” ve “cümbüş evi” demek midir?!
Dört dörtlük Alevilik; seçim meydanlarında mezhepçilik yaparak, yüz binlerce kalabalığa, Aleviliği defalarca yuhalatmak mıdır?!
Dört dörtlük Alevilik; Maraş, Çorum, Sivas katilleri ve onların avukatlarıyla birlikte AKP’yi kurmak mıdır?!
Dört dörtlük Alevilik; Suriye’nin meşru Devlet Başkanına Alevi diye savaş açıp onu devirmek için on binlerce masum vatandaşın ölümüne sebebiyet vermek midir

Dört dörtlük Alevilik; Suriye’de başta Aleviler olmak üzere, Devletlerine ihanet etmeyen herkesi tekbir eşliğinde kör bıçakla kesen ve diri diri benzinle yakan tekfircilere her türlü desteği vermek midir?!

Dört dörtlük Alevilik; Şam’daki Hz. Zeynep Cad.ni melun “Yezit” adıyla değiştireceğiz diyen ve “Yezit Tugayına” destek verip onlara kucak açmak mıdır?!

Dört dörtlük Alevilik; Sivas’ta 37 canın diri diri yakıldığı insanlığın utanç davasını zaman aşımına uğratıp; “Ülkeye – Millete hayırlı uğurlu olsun” demek midir?!

Dört dörtlük Alevilik; “Hüseyin ile Yezit arasındaki savaşta, biz Yezit’in safındayız” diyebilen sözde bir milletvekilini hala partisinde tutmak mıdır?!
Dört dörtlük Alevilik; T.C gibi Alevilerin 1/3’ünü oluşturan Ülkenin 81 Valisinin / Emniyet Müdürünün / Müftünün, tüm bakanların, müsteşarların, genel müdürlerin birisinin bile Alevi olmaması mıdır?!

Dört dörtlük Alevilik; haksız ve baskı uygulamalarına karşı demokratik itirazlarını gösteren vatandaşlara; “ben de bu milletin % 50’sini zor zapt ediyorum, istersem ben daha fazlasını sokaklara dökerim” demek midir?!
Dört dörtlük Alevilik; Reyhanlı katliamında; “53 Sünni kardeşimizi kimin öldürdüğünü siz iyi biliyorsunuz” diyerek, Alevileri potansiyel suçlu ve katliamcı göstermeye çalışmak mıdır?

Dört dörtlük Alevilik; komşularla savaş atmosferine girip; “Alevi Esed ve Şii Maliki” diye çirkin mezhepçilik tasnifi yapmak mıdır?!
Dört dörtlük Alevilik; E. Beytin kurtuluş gemisinden yüz çevirip, 12 İmamın 11’ini katleden Emevilerin sadık dostu, takipçisi ve avukatı olmak mıdır?!

Evet, Sn. Başbakan, bu söylem ve tutumlarınızın hiç birisi Aleviliğin yanından bile geçmez. Bununla siz dört dörtlük bir Alevi değil, olsa olsa 4×4 bir Emevi olursunuz. Sanırım da bunu demek istediniz, ama yine sürç-i lisan edip terimleri karıştırdınız. Şahsen biz sizden, dört dörtlük bir Alevi olmanızı hiç beklemiyoruz, zaten olmak isteseniz de asla olamazsınız! Sizden tek beklentimiz; hiddet, nefret, kin ve ayrımdan uzak adam akıllı bir yönetici olmanızdır. Başka bir tabirle gölge etmemenizdir. Bakın şair ne güzel söylemiş:
“Ulaş bir mürşide ulaş, akıt gözünden kanlı yaş,
Yezid’ten kaç be hey kardeş, kaçamazsın demedim mi?”

Ali YERAL
EHDAV Gen. Bşk.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu