Hüseyin Yahya CEVHER

Ayaz bebeği ayaz vurdu – Hüseyin Yahya CEVHER

ayazbebek-sehadet
Hortumcular devletin kaynaklarına 90 yıldır çökmüş yemiş yemiş sığınamamış ataları Muaviye misali boşaltıp yeniden yemeğe başlamış, Küfürbazlar karılarını kızlarını sağa sola peşkeş çekmiş kucaktan kucağa gezdirmiş sonrada düğünde çekildi ne var canım diyerek savunmuş, Amerikancı İslam’ın Belamı Fetoş beddua ederken hal, hareket, tavır ve sıfatıyla pisliğini tüm halka göstermiş, ilk defa parodisi yapılan bir görüntünün parodileri tutmamış, halka gavat diyen sülalesi bozuk pezevengin dedesinin vatan işgal edildiği zaman Yunanistan’a sığındığı ve yüksek bir nişan verildiği ortaya çıkmış… ama bunların hiçbirisi Ayaz bebeğin ölümünden daha önemli değil bence.

Halkımız ne kadar gariban.
O kadar gariban ki garibanlığından bile haberi yok.
Neden gariban kaldığı, neden gariban bırakıldığına dair fikri yok.
Piyasada, gündemde, ülke yönetiminde bir dahli yok.

“Konya’nın Ereğli ilçesinin Taşbaşı Mahallesi Elmacı Sokak’taki camları kırık olduğu için naylonla örtülü tek odalı kerpiç evde oturan ve eşi askerde olan 2 çocuk annesi çevreden topladığı odunlarla çocuklarını ısıtmaya çalışan Maviş Eşme, bugün gece saat 03.30 sıralarında bebeği Ayaz’ı emzirmek için uyandı. Maviş Eşme, henüz nüfusa kayıt ettirmediği oğlunu yatağında hareketsiz halde bulunca çığlık atmaya başladı. Bunun üzerine üst katta oturan eşinin akrabası 59 yaşındaki Şevket Gezici ve ailesi geldi. Bebeğin nefes almadığı ve ölmüş olduğunu saptayan aile, sabah defin işlemleri için 2 Nolu Sağlık Ocağı’na giderek ölüm raporu almak istedi.Eve gelen sağlık görevlileri, vücudunda her hangi bir yara, darp ve boğulma izi bulunmayan bebeğin ölümünden şüphelenmeleri üzerine polis haber verildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ayaz bebeğin cesedi, otopsi yapılmak üzere Konya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Çocukları 2.5 yaşındaki Berat Ulak ve Ayaz ile tek odalı kerpiç evde kalan Maviş Eşme’nin eşi Onur Ulak’ın Çanakkale’de vatani görevini yaptığı belirtildi. Maviş Eşme’nin çocuklarıyla kaldığı odanın pencere camlarının bir bölümü kırık olduğu için naylonla örttüğü görüldü. Eşme’nin bitişiğinde oturan üvey ablası Necla Genç ve üst katta oturan eşinin akrabası Şevket Gezici’nin yardımıyla geçimini sağladığı belirtildi.Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Morgu’na kaldırılan Ayaz bebeğin, yapılan otopsisinde zattüreden öldüğü anlaşıldı. Maviş Eşme’nin üvey ablası Necla Genç, yeğeni Ayaz’ın, soğuktan üşüdüğü için öldüğünü söyledi. Geçimini kağıt toplayarak sağlayan Genç, ”Kız kardeşimin eşi askerde. Bizlerin yardımıyla geçimini sağlıyor. Devletten her hangi bir yardım almıyor. Çevreden odun bulursa onları getirip, sobada yakarak iki çocuğunu ısıtmaya çalışıyor. Battaniyeye sarılı olmasına rağmen evin camlarının bazıları kırık olduğu için Ayaz üşümüş. Tabii annesi ve biz de bunu fark edemedik”dedi. Yazın tarım işçisi olarak çalıştıklarını kışın da kağıt toplayarak geçimlerini sağladıklarını belirten Şevket Gezici ise, şunları söyledi: ”Biz Adana’dan geldik. Yazları tarlada hep birlikte çalışıyoruz. Kışın da kağıt toplayıp satıp geçimizi sağlıyoruz. Maviş Eşme’nin kocası askerde. Bizlerin yardımıyla geçiniyor. Gördüğünüz gibi kaldığımız evlerin çoğunun camı kırık. Üst katta ben 150 lira kira veriyorum. Maviş Eşme ile üvey kardeşi ve eniştesinin kaldığı birinci kat için de 140 lira kira veriyorlar. Maviş’in kirasını eniştesi karşılıyor. İş veren yok, okur yazarımız yok. Evimizde kömür yok. Devlet yardım elini uzatmıyor.”

Ülkemizde her gün yaşanan binlerce olaydan basına yansıyan sadece birini okuduk yukarıda.
Yorum yapılacak bir şey yok aslında. Her şey açık ve net.
Halkımız bu denli zor durumdayken yolsuzluk yapana hesabı sorulur diye böğüren baş hırsız başbakan adam ol soğuktan ölen halka sahip çık, adam ol açlıktan ölen halka sahip çık, adam ol evine ekmek götüremediği için intihar edene sahip çık, adam ol ama olamazsın çünkü senin mayan bozuk, çünkü senin amacın, görevin, en büyük zevkin bu halka zulmetmek, bu halkı yok etmektir.

Ayaz bebek T.C. kimliği bile almadan 40 günlükken tertemiz bir şekilde bu pis rejimin melanetlerine bulaşmadan şehadete kavuştu. Onun şehadetinin halkımızın harekete geçmesinde bir pay sahibi olmasını Yüce Allah(cc)’dan niyaz ederim.

Ey bu tabloları gördüğü halde halen devlet yardım ediyor ya diyenler,
Ey vakıflara, derneklere bağış yapıp hayır hasenatta bulunduğunu zannedenler,
komşusu açken tok yatan bizden değildir.
Konyalı soğuktan ölecek, Kenyalıya kurban keseceksin. Bir de sevap bekleyeceksin.
Alamazsın kardeşim. Hatta Konyalının hakkını Kenyalıya verdiğin için günah bile kazanacaksın.

Her gün milyar vuranlara,
Karun gibi duranlara,
Halka tuzak kuranlara,
LANET OLSUN, LANET OLSUN.
Vesselam.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. bir gün elbet mazlumların çektiği bu eziyetlerin hesabı sorulur inşaallah sorulur inşaallah.
    (sabah yakın değil mi sabah çok yakın.)

  2. yazınız için teşekkür ederiz . müslümanların derdi ile dertlenmeyen müslüman değildir . komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir.
    imam ali (as) hükümeti döneminde şamlıların(muaviyenin adamlarının)
    halka zulüm yapması üzerine “bu olayı duyup da ölmek istemeyecek izzeti nefis sahibi bir müslüman yoktur”demiştir.
    evet yukardaki anlattığınız olay her gün olan yüzlerce olaydan bir tanesidir ve adına adalet ve kalkınma partisi adını veren ve 3.dönem iktidarını yaşayan bir tağutun döneminde bu zulümler ve cürümler işlenmektedir.allah mazlum halkımızın yardımcısı olsun ve bu zalimlerin yakında nasıl bir inkılapla yok olduklarını mazlum halkımıza göstersin.vesselam

  3. Ülkemizde her gün yaşanan binlerce olaydan basına yansıyan sadece biri gerçekten öyle. İşimiz gereği insanlarla devamlı muhattap oluyoruz ve halkın garibanlığının müşahade edebiliyoruz. Allah halkımıza yardım etsin bu soyu bozuklarıda bir an önce def etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu