Kaynaklar'dan...

Asansör faciasında bilirkişinin kusurlu bulduğu Torunlar GYO için savcıdan takipsizlik kararı!

aziz-torun

Mecidiyeköy’de 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torun Center’daki asansör faciasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede 25 kişi hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlamasıyla iki buçuk yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istenirken, proje sahibi Torunlar GYO yönetimi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İddianamede, “Asansör bakım ve onarımından sorumlu Geda Majör’ün idari ve teknik sorumluları ile sahada görevli iş güvenliği sorumluları ve Torun Center projesini hayata geçiren idari ve teknik personelin öngördügü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi nedeniyle taksirlerinin yoğunluk kazandığı ve şüphelilerin taksirlerinin, bilinçli taksir düzeyinde olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Buna karşın savcılık, projeyi yürüten Torunlar GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Emre Torun, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Torun,Muhasebe Müdürü Lütfü Vardı, Torunlar İnşaat Satın Alma Müdürü Abdülvahit Kaplan, Torun Center Proje Koordinatörü Tuncer Akarçay, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Haluk Okur ile Bektaş Ateş ve Özmen Özmenoğlu hakkında takipsizlik kararı verdi.

‘Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıya haklarında iki buçuk yıldan 22.5 yıla kadar hapis istenen isimler arasında ise asansörü kiralayan Geda Major’un sahibi Orhan Demirel, asansör firmasının imalat sorumlusu Önder Türksoy, Torunlar İnşaat’ın proje müdürü Murat Aytimur, Torunlar GYO’nun muhasebecisi Metin Karakoç, montaj işçileri Adem Akyıldız ve Turgay Dalgıç yer alıyor.

İddianamede de atıf yapılan bilirkişi raporunda proje sahibi Torunlar GYO ve asansörü kiralayan Geda Major kusurlu bulunmuştu. Raporda, “Asansörün montajını ve bakımını yapan Geda major firmasının yetkilileri ve teknik personelinin, asli işveren konumundaki Torunlar GYO-Torun yapı-Torunlar Gıda Proje ortaklığının idari ve teknik sorumlularının kazada kusurlu oldukları kanaati oluşmuştur” denilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu