Kaynaklar'dan...

Antalya’da belediyeden atılan taşeron işçiler, işlerini istiyor

erva-taseron

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erva isimli taşeron firmada çalışırken işten çıkarılan işçiler, işlerini istiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki Erva isimli taşeron firmada çalışırken işten çıkarılan işçiler, sabah 08.00’de iş yerlerine giderek kendi hazırladıkları hazirun cetvelini imzaladılar ve “İşimizi istiyoruz” dediler.

Belediye bünyesindeki taşeron Erva şirketinin ihale süresi bittiği ve yeni bir taşeron firma ile şözleşme yapıldığı gerekçesiyle 450 işçinin işine son verilmişti. Firmadan herhangi bir açıklama yapılmadan, 17 Temmuz’da işlerine son verilen işçiler, bugün de iş yeri önüne gelerek beklemeyi sürdürdü.

Bir gurup işçi, AKP il binasına giderek, il başkanı ile görüştü. AKP il başkanının kendilerine “Pazartesi belediye yetkilileri ile görüşüp bir çözüm bulacağız” dediğini aktaran işçiler, “Pazartesi oradan gelen cevaba göre bir karar alacağız” dedi.

İş yerlerinde bekleyen işçileri ziyaret eden Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt işçilere seslenerek “Sizler şehrin her noktasına emek veren, parkların, çiçeklerin bakımını yapan işçilersiniz. Bayram öncesi işten atılmanız ülkede uygulanan taşeron sisteminin bir sonucudur. Dün darbecilere karşı meydanlara çıkan siz işçilere, maalesef belediye, iş darbesi yapmıştır” dedi. Karakurt, mücadelelerinde işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

İşçiler, pazartesi günü sabah 08.00’de yeniden iş yeri önünde buluşacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu