Kaynaklar'dan...

Ambulans helikopter: Halk ölürken yok! Sağlık bakanı seçim çalışması yaparken var!

ambulans-helikopter

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yerel seçim çalışmaları sırasında ambulans helikopterle Kütahya’ya gitmesi tartışma konusu oldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, miting alanına helikopterle gidince sosyal medya kullanıcılarının aklına Van’ın bir köyünde kar nedeniyle yolları kapalı olan ve ambulans helikopter olmadığı için hastaneye yetiştirilemeyen, cansız bedeni babasının sırtındaki çuvalda taşınan 1,5 yaşındaki Muharrem geldi.

Hürriyet.com.tr’nin haberine göre, Bakan Müezzinoğlu’nun bindiği helikopter havalandıktan sonra fotoğrafını çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa, “Ey milliyetçi geçinen, sosyal demokrat geçinenler. Acil Hastalarımızı böyle taşıyoruz. İnsana değer veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ancak bu kare sosyal medyada çok tartışıldı. Sosyal medya kullanıcılarının aklına ambulans helikopter olmadığı için hastaneye yetiştirilemeyen ve cansız bedeni babasının sırtındaki çuvalda taşınan 1,5 yaşındaki Muharrem geldi.

Tartışmalar üzerine Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ziyaretin “sağlık yatırımlarını yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla olduğu” ziyaretin ilgili şartname maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği savunuldu. Açıklamada ayrıca, “Ambulans helikopter ile ilgili ihale şartnamesi ve sözleşme metninde: ‘yurt içi ve yurt dışı acil ve afet durumlarının yanı sıra tıbbi malzeme, ilaç ve numune nakli ile ayrıca Sağlık Bakanlığının görevleri ile alakalı iş ve hizmetleri ifa etmek üzere ihtiyaç duyulan kişilerin… taşınmasında kullanabileceği” hükmünün yer aldığı belirtilerek, “Bu çerçevede, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Kütahya ilimize yapmış olduğu ziyaret, sağlık yatırımlarını yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla olup yukarıda bahsedilen şartname maddesi kapsamında değerlendirilmelidir” ifadesine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. gariban halkımızın cansız çocuğunun bedenini sırtlaması gibi bunlarda mazlum halkımızın çektikleri acı ve sıkıntıların faturalarını yüklenip huzuru mahşere geldiklerini adeta görür gibiyim
    alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
    zalimin zulmü var ise mazlumunda allahı vardır
    zulmedenler yakında nasıl bir inkılap ile yok olacaklarını göreceklerdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu