Kaynaklar'dan...

Ali İsmail KORKMAZ’ın babasının dilekleri…

Ali İsmail KORKMAZ’ın babasının dilekleri…

aliismailkorkmazinbabasi

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için yapılan yürüyüşte polisin müdahalesinden kaçarken saldırıya uğradığı bildirilen Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti.

2 Haziran’da yaşanan olayda beyin kanaması geçirdiği belirlenen 19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi öğrencisi Korkmaz, bir süredir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de 2 Haziran’da Gezi Parkı eylemine destek için AKP binasına yürüyen kalabalık arasında yer aldı.

Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan Ali İsmail Korkmaz’ın, burada sivil giysili kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığı iddia ediliyordu.

Korkmaz’ı yaralı halde bulan arkadaşlarının ifadelerine göre, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürülen Korkmaz’ın beyin tomografisi çekildi ve müşahade altına alınmadan durumunun iyi olduğu söylenerek evine yollandı.

Daha sonra evinde fenalaşan Korkmaz’ın Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Korkmaz, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ameliyatına alındı.

Ameliyattan sonra yoğun bakımda tutulan Ali İsmail Korkmaz, önce ilaçlarla uyutuldu.

İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Korkmaz, solunum cihazına bağlı tutuluyordu.

Korkmaz’ın ölümüyle Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin sayısı beşe yükseldi.

Daha önce de, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük ve polis Komiseri Mehmet Sarı hayatını kaybetmişti.

Türk Tabipler Birliği’nin verilerine göre, eylemlerde ayrıca 60’ı ağır olmak üzere yaklaşık sekiz bin kişi de yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu