Kaynaklar'dan...

Acılı babaya şikayetçi olmaması için 700 bin TL teklif etmişler

cengiz-tatoglu

Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında hayatını kaybeden işçilerden Selim Tatoğlu’nun babası, şikayetçi olmaması için kendisine 700 bin lira teklif edildiğini, ancak kabul etmediğini söyledi.

Faciayla ilgili hazırlanan iddianamede dün Torunlar GYO’nun iki patronu hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Bugün de 10 aileden sekizinin kan parası karşılığında şirketle anlaştığı ortaya çıkmıştı.

Sekiz ailenin aksine Torunlar GYO ile anlaşmaya yanaşmayan Selim Tatoğlu, şirket avukatının kendisine, “Anlaşalım, diğer aileler 700 bin liraya anlaştılar” dediğini aktardı.

Zonguldak’ta oturan emekli madenci 58 yaşındaki Selim Tatoğlu, oğlu Cengiz’in kazada hayatını kaybetmesinin ardından Torunlar GYO’nun avukatıyla geçen konuşmayı şöyle anlattı: “Ben, ‘Onların paraya ihtiyacı vardır’ diyerek kabul etmedim. Sizin oğlunuz olsaydı siz ne yapardınız?’ dedim. Yine de görüşmeye çağırdılar. 25 Ekim’e randevu verdiler. ‘Gelirim’ dedim. Ama o gün gidebileceğimi sanmıyorum. Başka işlerim var.”

Tatoğlu, faciayla ilgili hazırlanan iddianamede Torunlar GYO’nun patronları hakkında takipsizlik kararı verilmesini beklemediklerini belirtti.

Ölen işçinin annesi Müzeyyen Tatoğlu da, “Biz çocuğumuzu bedava bulmadık, buraya hamur gibi ezilip geldi. Avukat tutar hakkımızı ararız sonuna kadar” diye konuştu.

Ölen Cengiz Tatoğlu’nun eşi 33 yaşındaki Sevim Tatoğlu, kazanın ardından çocukları iki yaşındaki Arda ve sekiz yaşındaki Ceren ile İstanbul’da yaşamayı sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu