Kaynaklar'dan...

65 yaş ve üzeri vatandaş otobüse alınmıyor

65yas
Eskişehir’de ulaşımda yaşanan 65 yaş krizi çözülemedi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Otobüsle Toplu Taşımacılık Esaslarına Dair Yönetmelik ile belirlenen 65 yaş ve üzeri vatandaşları kimlikli serbest Eskart’ları ile ücretsiz ulaşım uygulamasının başlamasıyla bitmesi bir oldu.

Özel halk otobüs şoförleri, serbest Eskart sahibi olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşları otobüslere binmesine izin vermedi, “ücretsiz” kartlarını kabul etmedi. Şoförler, bu kararlarını otobüslere astıkları duyuru ile halka ilan etti. Duyuruda, “otobüslerin bireylere ait olduğu” ve “bu uygulamanın karşılığının ödenmediği” yazıldı. Eskişehir Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, 8 Aralık 2014 tarihinden itibaren 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların bu uygulamadan yararlanamayacaklarını ifade ettiler.

‘Mazot alamayacak durumdayız’

Eskişehir Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası’ndan Mehmet Karaaslan valilik veya belediye ile aralarında herhangi bir sözleşme olmadığını belirterek, “65 yaş ve üzeri vatandaşları ücretsiz taşıyacağız diye herhangi bir anlaşma yapmadık. Bize bu konuda herhangi bir ödenek yapmıyorlar. Mazot alamayacak durumdayız” ifadelerini kullandı. Şöförler, konuya ilişkin duyuruyu da vatandaşların okuması için araçlara yapıştırdılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu